Komáromban a szlovák-magyar megbékélésért, a szélsőségek ellen tüntettek

Komárom városa nevében, a szlovák magyar békés együttélést sürgető a szélsőséges megnyilvánulásokat megbélyegző tüntetést szervezett hétfőn 13.00 órától a szlovák magyar határon Bastrnák Tibor polgármester Komárom városa nevében.

A csendes tüntetés Iveta Radičová (SDKÚ-DS) köztásasági elnökjelölt felhívása nyomán szerveződött.

„Az Iveta Radičová által pénteken közzétett Szívvel a megbékélésért – a szélsőségek ellen címmel közzétett felhívása nyomán vonultunk ki a határra, mert úgy látjuk, a DAC-Slovan mérkőzésen eszközölt rendőrattak nyomán elharapózott szélsőséges megnyilvánulásokat mind a szlovák mind pedig a magyar térfélen vissza kell szorítanunk. Tárgyalóasztalhoz kell kényszerítenünk továbbá a politikusokat“ – nyilatkozta a Paraméternek Bastrnák Tibor.

A jelképes megmozduláson részt vett maga Iveta Radičivá is, valamint Bugár Béla és Andruskó Imre a Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselői, valamint a Komáromi járás néhány polgármestere és önkormányzati hivatalnok. 

A határ magyar oldalát ugyanekkor egy órától tiltakozó demonstrációval zárta le a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda. 

-para-