Együttérzők segítségét várja a DAC-Slovan fiatal sérültje

2008. november 13. - 16:57 | Régió
A DAC-Slovan mérkőzésen súlyosan megsérült fiatal vörösmajori fiú, Lengyel Krisztián megsegítése érdekében nyitott számlaszámot édesanyja, így tetszés szerinti összeggel bárki hozzájárulhat a srác gyógyulásához.

A Mindenszentek ünnepén lezajlott mérkőzés közbeni kemény beavatkozás károsultja első DAC-meccsére érkezett és a kommandósok által megtámadott szekcióban foglalt helyet. A dulakodás után az orvosoknak csak nagy nehezen sikerült hozzáférniük a vérző fiúhoz, akit még a helyszínen újraélesztettek. Az elsősegély után mentőhelikopter szállította a pozsonyi Kramáre kórházba. Az orvosok megállapították, hogy sérült a nyakcsigolyája és eltört az állkapcsa. A rendőrség viszont epilepsziás rohamot "állapított meg". Az orvosok szerint sokktól lett rosszul majd elsodorta őt a tömeg. A 18 éves srác azóta már némileg jobban van, ám maradandó következményei is vannak az esetnek, ugyanis fém protézist ültettek az állkapcsa mellé, amit ezentúl mindig viselnie kell. Csigolyáit is műteni kell, kezelő orvosai elmondása szerint pedig egyik fülére megsüketült.

A fiút betegágyánál látogatta meg a DAC vezetése, és a Fan Club, előbbi örökös VIP-bérletet és helyet, utóbbi pedig DAC-mezt ajándékozott neki.

Édesanyja a DAC-fanklubnak juttatta el a számlaszámot (13076813/6500), amelyre a segítő pénzösszegeket várja.

para/fcdac1904.com