Pázmány maradhat továbbra is Dunaszerdahely polgármestere?

2008. november 24. - 13:45 | Régió
Czúfal Piroska, a dunaszerdahelyi városháza hivatalvezetője szerint az Alkotmánybíróság döntése ellenére  Pázmány Péter maradhat továbbra is Dunaszerdahely polgármestere a jövőre esedékes pótválasztásokig.

Az Alkotmánybíróság múlt heti döntése értelmében, amely érvénytelenítette a 2006-os dunaszerdahelyi polgármester-választás eredményét, Pázmány Péter nem szerzett polgármesteri mandátumot. Az eljárás résztvevői még nem kapták kézhez az ítéletet, így az még nem jogerős. Fellebbezni azonban nem lehet ellene.

Czúfal Piroska hivatalvezető ellenben az állami hírügynökségnek azt nyilatkozta, Pázmány polgármester maradhat. A döntést a felek mintegy két héten belül kapják kézhez. A városi hivatal a napokban várja a belügyminisztérium állásfoglalását is arra vonatkozóan, hogy a pótválasztásokig ki vezesse a várost. "A funkciót annak a személynek kellene betöltenie, aki az előző választások nyertese volt. Esetünkben ez ugyanaz a személy, Pázmány Péter" - nyilatkozta Czúfal Piroska.

Az Alkotmánybírósághoz Pázmány 2006-os ellenjelöltje, a független Antal Ágota fordult azzal a gyanúval, hogy manipuláció történt a szavazatszámlás, megsértették a kampánycsendet és a szavazatvásárlások gyanúja is felmerült. Akkor Antal Ágota 76 szavazattal második helyen végzett a választásokon. Pázmány az AB döntése ellenére tagadja a vádakat.

sme.sk/para