Illegális lőszerhalmozás Dunaszerdahelyen

2008. november 29. - 19:47 | Régió
A dunaszerdahelyi járási rendőrkapitányság megelőzési osztályának friss sajtóhíreit szívesen böngészők jól tudják, hogy ezek a rövidke  információk mindig azzal zárulnak, hogy a kinyomozott és megvádolt elkövetőket hány év dutyi fenyegeti.

Nos, a sitten töltendő hónapok, évek elrettentő vagy visszatartó hatását most ne firtassuk, mindenesetre a bajt tényleg jobb megelőzni, mint utána megszenvedni. Mert a törvény betűje szerint akár kétéves szabadságvesztére is ítélhetik azt a 67 éves nagymegyeri férfit, aki 182 napon át jogtalanul fogyasztotta a hálózati villanyáramot, nem kevesebb mint 55 ezer korona kár okozva ezzel az áramszolgáltatónak.

Ugyancsak ilyen büntetésre számíthat az a két, egyenként 19 és 24 éves somorjai fiatalember, akik tettestársként betörtek a helybeli szakmunkásképző középiskolába, ahonnan egy mobiltelefont és 15.786 korona készpénzt fújtak meg. S hát nem kisebb börtönbüntetés fenyegeti azt a 24 éves nagymagyari férfit sem, akit ráadásul a községi rendőrök tetten is értek csütörtökön éjjel, amikor az egyik helybeli családi ház kerítésén átmászva egy 4.800 koronás hegyi bringát akart meglovasítani.

S akkor még a hírek közt szereplő 45 éves dunaszerdahelyi „lőszerhalmozót” (201 különféle kaliberű lövedéket foglaltak le a lakásában), s a szintén dunaszerdahelyi 24 éves nőt nem is említettük, aki múlt év decemberében azzal okozott 18 ezer koronás kárt, hogy kulcsaival a Bacsák utcában össze-vissza karcolt egy Citroen Xsarát.

(–re)