Történelmi elemek, modern megoldások a termálfürdőben

2008. december 11. - 12:24 | Régió
NAGYMEGYER - A jövő évben elkezdődik a termálfürdő átépítése, aminek érdekében több építészeti megoldást is vizsgálnak a fürdő vezetői.

Olyan terveket szeretnének, amely tartalmazza a város történelmi fejlődésének elemeit, de biztosítja a legmodernebb feltételeket is a funkcionalitást tekintve. Konzulensnek választották ki a szlovák-holland VVMZ társaságot, amely szorosan együttműködik a világhírű építésszel Ben F. Huesevel. Az ő részvételével valósult meg december 9-én az egyeztetés a termálfürdő további fejlődését érintő építészeti tanulmányról. A tanulmányt Ambrus Csaba, az ADIF kft. képviselője ismertette a jelenlévő városi képviselet előtt.

"A fürdő iránti érdeklődés évről évre emelkedik, például 2008 novemberében 30%-kal növekedett a látogatottság, tehát el kellett gondolkodni a fürdő egész évbeni kihasználásának lehetőségein. Az átépítésre 220 millió koronát szánunk saját forrásból, illetve hitelből. Szakaszokra bontva 2011-re végeznénk a rekonstrukcióval. Az egész folyamat csak minimálisan befolyásolna a fürdő működését. A projekt számos történelmi elemet is tartalmaz, mint a hunok Kárpát-medencébe való megérkezésének szimbólumait, vagy a török uralmi időkből, de egy részt szentelnénk az egykori zsinagógának is, amelyet 1955-ben leromboltak. A belső tereken a lehető legtöbb attrakciót szeretnénk elhelyezni, a pihenés maximális feltételeit kialakítani" - informált Dobis Ildikó a Termál kft-től.

Vladislav Kmeť