Kémiaverseny középiskolásoknak

2008. december 16. - 20:21 | Régió
A komáromi Selye Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének segítségével Szlovákiában immár tizedik alkalommal hirdette meg a nagymúltú magyarországi Irinyi-kémiaversenyt a most folyó tanévre.

Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő), illetve a Szegeden rendezendő országos forduló egyaránt írásbeliből és gyakorlatból áll. Az I. kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II. kategóriába a gimnáziumok második évfolyamos tanulói, a III. kategáriába a szokközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak. A 41. Irinyi János Országos Középiskola Kémiaverseny legközelebbi határideje: Az iskolák igazgatóinak 2008. december 18-ig kell jelezniük a Selye János Gimnáziumnak a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban az alábbi címen: Andruskó Imre, Selye János Gimnázium, Ul. bisk. Királya č. 5, 945 01 Komárno. Ezt követően a megbízott szervező 2009. január 30-ig elkészíti a feladatlapokat, majd a Selye Gimnázium február 5-ig továbbítja a feladatlapokat az iskolákhoz. Az iskolai fordulót február 11-én, szerdán 13-tól 17 óráig kell lebonyolítani.

A további határidők s egyáltalán a versennyel kapcsolatos fontosabb információk megtalálhatók a www.irinyi-verseny.mke.org.hu oldalon.

(-kf)