Tizenegy emeletnyi zuhanást élt túl egy pozsonyi huszonéves öngyilkos

2008. december 22. - 16:02 | Régió
Egy panelház tizenegyedik emeletéről ugrott ki egy huszonegy éves pozsonyi fiú. Túlélte, a kórházban stabilizálták, ám később belehalt sérüléseibe. FRISSÍTVE
A pozsonyi egyetemi kórház szóvivőjének tájékoztatása szerint a fiú kritikus állapotban volt.

Az ugrásra készülő fiút a kiérkező rendőröknek sem sikerült lebeszélnie elhatározásáról. A rendőröket a fiú szülei hívták ki, amikor az bezárkózott a konyhájukba és az édesapjának nem sikerült megközelítenie őt. A fiú leült az ablakpárkányra és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik. Csak azt hajtogatta, hogy nagyon fél. Közben semmire és senkire nem reagált. A rendőr és egy orvos két órán át győzködték, hogy ne ugorjon le, de végül a fiúnál elszakadt a cérna, és a mélybe vetette magát.

A 11 emeletnyi zuhanást túlélte, bár életveszélyes állapotban volt. Az orvosoknak mégis sikerült stabilizálni az állapotát, ám később szervei felmondták a szolgálatot.

A szerencsétlenség pontos oka nem ismert. A pszichológusok szerint sok magányos, problémás ember él át depressziót karácsony táján. Nem sokkal ezelőtt egy kilenc éves besztercebányai fiú akart a Garam folyóba ugrani, állítólag mert családjának nincs elég pénze.

Sme.sk/Sita/para