Becsületszóra végleg töröltethetők a nyilvántartásból a tropára ment járgányok

2009. február 11. - 11:43 | Régió
A közúti közlekedés új, február elsejétől hatályos törvényének átmeneti rendelkezései lehetővé teszik, hogy az eddigi bonyolult és hosszantartó eljárás helyett másként is töröltethetjük véglegesen a rendőrségi nyilvántartásból a tropára ment, vagy a fizikai értelemben már nem is létező gépjárműveinket.

Korábban a gépjármű-tulajdonosok az ilyen problémájukat a karambolozott, lebontott vagy lerohadt járgányuknak a nyilvántartásból való ideiglenes kiiktatásának kérvényezésével oldották meg, ám ezzel gyakorlatilag csak a végleges megoldást odázták el.

A dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány, Both Péter tájékoztatása szerint az új törvény átmeneti rendelkezése értelmében 2009. február 1-jétől október 31-ig lehetővé válik az ilyen roncsautók végleges törlése a nyilvántartásból. Az ehhez szükséges iratokhoz az igénylő csatolja a körzeti közlekedési hivatal döntését az ideiglenes kiiktatásról s ahelyett, hogy mellékelnie kellene valamilyen engedélyezett autóbontó, hulladékfeldolgozó igazolását az átadásról, csupán becsületbeli kijelentést kell tennie arról, hogy a szóban forgó gépjármű fizikailag milyen okból nem létezik már.

Az ehhez szükséges nyomtatvány a járási rendőrparancsnokság gépjármű-nyilvántartási irodájában igényelhető.

(pz/para)

Címkék: autó, nyilvántartás