Hét másodperc jut az átkelésre a garamszécsi átkelőnél?

2009. február 22. - 15:57 | Régió
Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter szerint a szombati garamszécsi autóbuszbaleset jó látási viszonyok mellett egy jó belátható szakaszon történt, ahol a sofőr balra 300-400 méterre is ellát. A Sme.sk állítása szerint viszont ez nem teljesen így van.

Szerintük ugyanis a vezető 140, de maximálisan 160 méterre lát el Garamszécs felé haladva. Emellett a belátható szakaszt még villanyoszlopok is takarják, amelyekről azt sem tudni, működnek-e egyáltalán. A Sme mérései alapján egy átlagos sofőrnek, aki kirándulni jön, 4-7 másodpercre lehet szüksége, hogy átérjen az átkelőn. A vonat pedig, amely ezen a szakaszon 70 km/órás sebességgel haladhat, 7,2 másodperc alatt teszi meg a belátható 140 méteres szakaszt. Tehát abban az esetben is, hogy a sofőr semmilyen hibát nem vét, helyesen berakja átkelés előtt a sebességet, még úgy is veszélyeztetheti a vonattal való ütközés.

Az autóbusz sofőrje röviddel a baleset után mondta, hogy átkelés közben váltott sebességet és majdnem megállt a busz. A lassú átkelés oka a rossz minőségű út és az úttestes található gödrök is. A síszezon kezdetén hétvégenként minden öt percben szinte mintegy 15 jármű halad át a vasúti átjárón. 

A sofőr nem láthat el háromszáz méterre, és az érkező mozdony vezetője sem látja be olyan távolságról az átkelőt, amely az ő szeme elé is kétszáz méteren belül kerül. Körülbelül ilyen távolságból vehette észre a mostani baleset mozdonyvezető résztvevője is az átkelő buszt, viszont ez a távolság a lassításra is alig elég, nemhogy a megállásra. 

A téli időszakban semmilyen intézkedés - például a vonatok csökkentett sebessége azon a szakaszon - nincs bevezetve, amely a sofőrök biztonságát növelhetné. Ráadásul a garamszécsi vasúti állomás olyan távolságban van a településtől, hogy a vonatok lassítás nélkül, teljes megengedett sebességgel haladnak át az átkelőn. 

Körülbelül 500 méterrel odébb, Breznó felé egy másik átkelőn fényjelzés biztosítja az áthaladást az ott működő cégek dolgozóinak. Az ott közlekedő járművek mennyisége azonban jóval alacsonyabb jelenleg, mint a síközpontba érkezőké, akiknek a veszélyesebb átkelőn kell áthaladniuk.

Sme.sk/para