Bősi nyugdíjasok balhéja a hamis 100 dollárosokkal

2009. február 25. - 15:24 | Régió
Pénzhamisítás, illetve hamis pénz megtartása bűncselekményének vádjával indított eljárást tegnap nyolc bősi férfi ellen a dunaszerdahelyi rendőrség.

Az immár nyugdíjas férfiak csoportja múlt év októberében brigádmunkában végzett erdőtisztítás közben egy igelitzacskóban pénzt talált Pozsonypüspökin. A zacskóban százdolláros bankjegyek voltak s a férfiak igazságosan megosztoztak rajtuk: mindegyiküknek 9 darab bankó jutott. Az egyikük a talált százdollárossal elment a bankba, ahol a gyanúsnak tűnő pénzt lefoglalták. A többiek viszont annak ellenére megtartották a jussukat, hogy immár tudták: hamis pénzről van szó.

Egyébként a szakértők a veszélyesség 3. fokozatát elérő rendkívül sikerült hamisítványkét jellemezték a talált bankókat. A rendőrség a csoport azon tagjait, akik a talált pénzt magtartották maguknak, fokozatosan nyomozta ki. A nyomozóhatóság tegnap indított bűnvádi eljárása szerint az érintetteket a hamis pénz megtartásáért 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. S akár 10 évre is börtönbe kerülhet az a férfi, aki a hamis pénzt bankban akarta beváltani.

(–re)