Nem négy, hanem öt polgármesterjelölt Dunaszerdahelyen?

2009. március 2. - 16:12 | Régió
Hivatalosan meg nem erősített, de a dunaszerdahelyi városházáról kiszivárogtatott információnk szerint nem négy, hanem öt polgármester-jelölt jelezte indulási szándékát március 1-ig a városházán.

A négy biztos induló, Antal Ágota, Hájos Zoltán, Nagy László és Öllős Csaba után az ötödik jelölt állítólag Nyári László, akit egy politikai párt, a Robert Nemcsics-féle Liga – Polgári Liberális Párt delegál a polgármester-választásra. A politikai pártok jelöltjeinek nem szükséges támogatói aláírásokat gyűjteniük, így sem Hájos Zoltának, akit még tavaly decemberben az MKP jelölt, sem pedig Nyári Lászlónak nem volt szüksége a támogatói aláírásokra az induláshoz.

Az öt jelölt közül csak két személy, Antal Ágota és Öllős Csaba indult már korábban is a polgármesteri székért kiírt választásokon. Legutóbb, 2006-ban Antal Ágota, a Városunkért Polgári Társulás jelöltjeként (3261 szavazat) 76 szavazattal maradt alul az MKP-s Pázmány Péterrel szemben (3337 szavazat), míg Öllős, bár 2006-ban visszalépett Örzsik Ödön javára (910 szavazat), 92 szavazatot szerzett.

A Városi Választási Bizottság a héten ülésezik, március 11-ig kell döntenie a regisztrációk elfogadásáról, amit március 16-án hoznak nyilvánosságra. Hivatalosan a jelöltek április 8-án kezdhetnek kampányolni egészen április 23-ig, azután április 25-ig 48 órás választási csend következik. Ez alatt az időszak alatt a törvény tilt bárminemű kampányolást. A különféle polgári, mozgósító jellegű kampányokat a hivatalos kampányidőszak előtt a törvény nem tiltja.

-para

- a témához hozzászólni a fórumban ITT lehet.