Tíz évet is kaphat a garamszécsi baleset autóbuszsofőrje?

2009. március 13. - 16:20 | Régió
Általános veszélyeztetéssel indított büntetőeljárást a február 21-i tragikus baleset autóbuszsofőrje ellen a rendőrségi vizsgálótiszt.

Marián Slobodník besztercebányai kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy ezért négytől tíz évig történő szabadságvesztésre is ítélhető. Hangsúlyozta, hogy a vizsgálat még nem zárult le. A sofőrt még ugyanis nem hallgatták ki, és szakértői vizsgálatok eredményeire is várnak még.

Slobodník közölte, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a baleset okának az mondható, hogy az autóbusz sofőrje nem adott elsőbbséget az érkező személyvonatnak. Hozzátette, hogy a törvényszéki mérnöki intézet nem állapított meg semmilyen hibát az autóbuszon, ami a baleset kimeneteléhez vezethetett volna. Elmondta még, hogy 24 tanút kihallgattak, vallomásaik nem mondanak ellent egymásnak, többen viszont nem emlékeznek pontosan a baleset előtti pillanatokra, ugyanis nem az autóbusz menetére figyeltek. 

A balesetben az autóbusz 12 utasa meghalt, valamint 20-an megsérültek, amikor az a vasúti átjárón ütközött az érkező személyvonattal.

SITA/para