Március 15. - Durayval emlékezett Dunaszerdahely

2009. március 14. - 16:08 | Régió
Dunaszerdahely önkormányzata szombat délután fél háromkor tartotta március 15-i megemlékezését. Felszólalt Hulkó Gábor, Váradi Lajos és Duray Miklós.

Dunaszerdahely városa szombat délután, a Városi Művelődési Központ előtti téren emlékezett az 1848-49-es magyar szabadságharc évfordulójára. Elsőként Hulkó Gábor, a város alpolgármestere szólalt fel, aki beszédében többek között azt ecsetelte, mit üzen az 1848-as szabadságharc a mai magyarságnak.

Dunaszerdahely alpolgármesterét a felszólalók között Váradi Lajos követte, a pozsonyi magyar nagykövetség első tanácsosa. Váradi beszéde végén arra kívánt rámutatni, hogy Magyarországot a határon túli magyaroknak is támogatniuk kell a nehéz időszakban, amit napjainkban átél az ország.

Utolsóként szólalt fel az ünnepségen Duray Miklós, az MKP stratégiai elnöke, akinek szónoklatát többször is taps szakította félbe. Duray követelte Malina Hedvig és Lengyel Krisztián, a novemberi DAC-Slovan mérkőzésen brutálisan összevert fiú támadóinak megbüntetését, és felszólalt a szlovák kormány jogsértései ellen is. A stratégiai elnök beszédében kijelentette, hogy a magyar nemzet "törzsét" a mai Magyarország képezi.

Az ünnepi beszédek után a tömeg átvonult a Vámbéry téren található 1848-as emlékműhöz, ahol megkezdődött a koszorúzás.

A március 15-i ünnepségen körülbelül kétszázan vettek részt.

(parameter)