Bűnvádas fegyveresek és füvesek a Csallóközben

2009. március 24. - 17:06 | Régió
Tiltott fegyver- és kábítószertartás, illetve a velük való kereskedés jogcímén indított bűnvádi eljárást legutóbb a rendőrség két-két fickó ellen a Dunaszerdahelyi járásban.

A fegyverek iránti élénk vonzalmát egy 58 éves nyárasdi férfi azzal elégítette ki, hogy egy olyan, 7,65-ös kaliberű lőfegyvert szerzett magának, ami viszont a vonatkozó törvény szerint nem lehet magánszemély tulajdona. S ezt fejelte meg továbbá két, mindösszesen 105 lövedéket tartalmazó tölténytárral és egy olyan fém hangtompítóval, amely szintén tiltott kiegészítője az említett lőfegyvernek. Az illető férfi ezért a bűncselekményért háromtól akár nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A másik ilyen eset egy 29 éves egyházkarcsai fiatalemberhez fűződik, aki szintén engedély nélkül szerzett magának 84 darab olyan, különböző kaliberű lövedéket, amelyek otthoni birtoklása engedélyezési eljáráshoz kötött. Őt egytől öt évig terjedő dutyi fenyegeti.


Ami pedig a füveseket illeti: kábítószer tiltott előállítása és tartása vádjával kell szembesülnie annak a 40 éves budapesti pasasnak, akinél egy itteni biztonsági ellenőrzés során olyan mennyiségű szárított kendert talált a rendőrség, amely mintegy nyolc egyszeri használatra szolgáló drogadagnak felel meg. Ugyanilyen ellenőrzésen akadt fenn egy 23 éves dióspatonyi fiatalember is, akinél valamivel kevesebb drogadagnak megfelelő szárított kendert találtak a rend őrei. Az előbbi akár öt, az utóbbi pedig három évre is rácsok mögé kerülhet.


S egyaránt két év szabadságvesztés fenyegeti azt a 30 éves bősi férfit, aki múlt év decemberében plasztik keretű ablakokra 10 ezer korona (331,94 €) előleget csalt ki a károsult 77 éves asszonytól, s az ablakcserére, mondani se kelljen, azóta sem jelentkezett. Továbbá azt a 23 éves nagymegyeri fickót, aki Alistálon egyszerűen kitépte egy nő kezéből a retiküljét és elszelelt vele. Valamint egy 64 éves nyárasdi nagymamát, aki a 15 éves unokájától nem kérte számon a folyamatos iskolakerülést (181 igazolatlan tanóra), amit most már a rendőrség az ifjúság erkölcsi nevelése veszélyeztetéseként kér számon rajta.


(–mm/–ck)        

Címkék: bűnözők