Helytálltak az imitált balesetekben

2009. április 8. - 15:03 | Régió

DUNASZERDAHELY – Öt nyilvános helyszínen (VMK előtt, a tűzoltóságnál, a szabadidőparkban, a golfparkban és az egészségügyi iskola udvarán) okoztak feltűnést a 4. Országos Elsősegélynyújtási verseny résztvevő csapatai szerdán.

Idén is a dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola rendezte meg a döntőt, amelyben tíz szlovákiai város szakközépiskolájának csapata vett részt. Az előző fordulókat ezúttal interneten bonyolították le, csak az országos döntőben találkoztak személyesen a csapatok. Kedden elméletből írtak, szerdán pedig a város öt különböző pontján felállított állomáson kellett bizonyítani felkészültségüket a gyakorlatban is.

A Paraméter a művelődési központ előtt kapta lencsevégre az egyik csapatot, amint egy hölgyet láttak el. A feladványt teljesítették, a részinformációkból és az imitált tünetekből ugyanis rájöttek, hogy az idős hölgy „súlyos cukorbeteg, aki elfelejtette beadni az inzulinját”, és annak megfelelően jártak el, segítettek neki, amíg kiérkeztek az általuk riasztott mentők. Ezen kívül még imitált háztartási balesetekben, sport-, közlekedési és gyermekbalesetekben kellett helytállniuk a csapatoknak.

Sipos Éva, a dunaszerdahelyi szakiskola igazgatója tájékoztatott a verseny eredményéről: elsők lettek a zsolnaiak, másodikok a brünni szakiskolások, harmadik pedig a szervező dunaszerdahelyi szakközépiskola.

para