64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom: Vaklárma volt a szlovákiai toborzókörút?

2009. április 23. - 18:23 | Régió
SZEPSI – Készültségben voltak csütörtökön a Kassa melletti Szepsiben a a városi és állami rendőrök, hogy szükség esetén akcióba lépjenek a magyarországi 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom által meghirdetett tagtoborzó összejövetelen.

„Semmilyen információnk nincs arra nézvést, hogy ilyen rendezvényt terveztek volna nálunk, hiszen nincs itt semmilyen sejtje a szóban forgó szélsőséges csoportnak“ – nyilatkozta a sajtónak Zachariaš István polgármester.

A magyarországi szélsőségesek Szlovákiát célzó aktivizálódásának lehetőségére, Robert Fico kormányfő figyelmeztetett hetekkel ezelőtt, mivel kiderült a „Nagymagyarország“ eszméjét valló és népszerűsítő 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom Szlovákia területén szeretne tagokat toborozni. Az említett akciók részben meg is valósultak, hiszen a mozgalom néhány aktivistája március elején Dunaszerdahelyen és Somorján járt, s honlapjukon arról tájékoztattak, hogy április 22-én Füleken, 23-án Szepsiben, 24-én pedig Kassán lesz jelenésük.

Robert Fico állítólag pontosan tudja, hány Szlovák állampolgár lépette be a mozgalomba, ám információit nem kívánta megosztani az újságírókkal.

Az bizonyos, hogy a szerdára prognosztizált füleki toborzásra nem került sor és a Szepsiben sem történt ilyen jellegű összejövetel.

Holnapra van beharangozva a 64 Vármegye mozgalom kassai rendezvénye, ám valószínűleg az is elmarad, a kassai önkormányzatnál ugyanis senki nem igényelt területfoglalási engedélyt.

sme/para