Polgármester-választás: Elhalkult a kampány

2009. április 23. - 09:30 | Régió
DUNASZERDAHELY – Lezajlottak a kampányakciók, csütörtök reggeltől kampánycsend uralkodik a városban, szombaton eldől, ki vezeti másfél éven keresztül a várost.

Az államfőválasztással ellentétben most reggel héttől este nyolcig tartanak nyitva a választóhelyiségek. 19 283 választásra jogosult polgár döntheti el, ki irányítsa a várost a következő időszakban. A jelöltek ábécérendben: Antal Ágota, Hájos Zoltán, Nagy László, Öllös Csaba.

További eltérés az államfőválasztással szemben, hogy most karikázni kell, és nem ikszelni. Az urnákhoz járulhat az a hetven külföldi, uniós állampolgár is, aki jelenleg Dunaszerdahelyi állandó lakhellyel rendelkezik. 

A szavazásra jogosult lakosoknak már meg kellett kapniuk az erről szóló értesítőt, akinek esetleg nem érkezett meg, az a városi hivatalnál érdeklődhet. Az értesítőre egyébként nem lesz szükség a választásnál, viszont mindenki vigye magával személyi igazolványát. A választó a helyiségbe lépve igazolványa felmutatása után kézhez veheti szavazócéduláját, amelyen ábécé rendben, sorszámaikkal lesznek feltüntetve a jelöltek. Tehát csak a bekarikázott sorszám érvényes.

para