Dunaszerdahely polgármestert választ

2009. április 25. - 08:41 | Régió

Reggel hétkor nyíltak ki a szavazóhelyiségek. Az időközi polgármester-választáson több mint 19 ezer választásra jogosult adhatja le voksát a négy jelölt közül valamelyikre.

19 választókörzet van a városban, szavazni személyi igazolvány felmutatását követően lehet a lakhelyünkön illetékes szavazóhelyiségben.

Nem ikszelni, hanem karikázni kell a jelölt neve előtti sorszámot. Antal Ágota, Nagy László és Öllös Csaba függetlenként, Hájos Zoltán pedig a Magyar Koalíció Pártjának színeiben indul.

Este nyolcig lehet szavazni.

Mondok Árpád, a városi választási bizottság elnöke tájékoztatása szerint eredmény este tíz körül várható. A Paraméter addig is helyszíni tudósításokkal jelentkezik, nyolc óra után pedig lehetőség szerint beszámol az előzetes eredményekről.

Dunaszerdahely azért választ új polgármestert, mert az Alkotmánybíróság eltörölte az előző eredményét.

Választások Dél-Szlovákia szerte

Önkormányzati képviselőket nyolc településen, míg polgármestereket 17 településen választanak.

Ipolyságon is polgármestert választanak, mert az előző polgármester, Lőwy János tavaly szeptemberben lemondott a közte és a képviselő-testület tagjai között kialakult feszült viszony miatt. Három jelölt van a polgármesteri a posztra: Bélik György MKP, Makovínyi Pál független, Pásztor Lajos Smer-SDKÚ-HZDS-KDH négypárti koalíció jelöltje.

Több kisebb településen is választás folyik a polgármesteri poszt vagy a megüresedett képviselői helyek betöltésére, pl. Sárrét (Dunaszerdahelyi járás), Berzéte, Sebespatak (Rozsnyói járás), Kerekgede (Hodejovec, Rimaszombati járás)

para/Új Szó