Letartóztatták Kocsis Norbertet

2009. április 30. - 17:09 | Régió

NAGYMEGYER – Zsarolás alapos gyanúja miatt tartóztatta le a rendőrség Kocsis Norbertet, aki a hírügynökségi jelentések szerint a tíz évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen lemészárolt Pápay-féle bűnbanda utolsó életben maradt tagja.

Kocsis az országos rendőrkapitányság szóvivője, Andrea Polačiková szerint még tavaly havi 20 ezer korona (664 euró) védelmi pénzt követelt egy nagymegyeri panziótulajdonostól. Kocsis Norbert, ha a gyanút igazoltnak találja a bíróság, négytől tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

A szóban forgó védelmi pénz rendszeres folyósítására azzal a fenyegetéssel akarta rábírni a panziótulajdonost, ha nem fizet, fölgyújtják a panzióját. Miközben a megfenyegetett panziótulajdonos egy másik 36 éves férfinak 2007-től havi rendszerességgel ugyancsak védelmi pénzt volt kénytelen fizetni.

„Mindkét gyanúsított ellen vádemelési javaslattal élt a vizsgálótiszt és kezdeményezte vizsgálati fogságba vételüket is“ – közölte Polačiková.

Kocsis csak azért élte túl a tíz halálos áldozattal végződő 1999-es dunaszerdahelyi maffiamészárlást, mert a bűncselekmény időpontjában nem volt ott a Fontána étteremben.

sme.sk/para