Török Elemér a Harmónia AT első áldozata?

2009. május 26. - 23:21 | Régió
DUNASZERDAHELY – Lemondott képviselői mandátumáról és kulturális bizottsági tagságáról Török Elemér, aki a Magyar Koalíció Pártja listáján került be a városi önkormányzatba.

Török írásban is kézbesített döntését saját bevallása szerint azért hozta meg, mert az autonomista Harmónia AT polgári társulás támogatójaként felelősséget érez a társulás tisztázatlan titkosszolgálati praktikákba való belekeveredéséért.

„Rendkívüli csalódást okozott, hogy azt a társaság, amelyhez a nevemet adtam, a titkosszolgálat ügynökeinek prédájává vált, sőt vélhetőleg teljesen a befolyásuk alá került. Úgy gondoltam, így az én nevem is oly módon kompromittálódott Dunaszerdahelyen, hogy nem lenne illő dolog a választók bizalmának köszönhető képviselői funkciót betöltenem. Ezért nem kívánok maradni az MKP-ban sem. Úgy gondolom, az embernek vállania kell minden egyes tette, de tévedései következményeit is“ – közölte a Paraméterrel Török Elemér.

A Cséfalvay Pál dunaszerdahelyi vállalkozó nevéhez fűződő polgári társulást februárban jegyezte be a belügyminisztérium. Májusban ún. zászlóbontást tartottak, amely főként a média figyelmét keltette fel és amelyen deklarálták céljukat, a dél-szlovákiai autonómia elérését és az azzal kapcsolatos felvilágosító munkát. Török Elemér korábban úgy nyilatkozott, egyetért a PT céljaival és hasznos tagja kíván lenni. Ténykedése, mint mondta, nem áll ellentétben párttagságával.

Közben kiderült, hogy a társulás honlapján szereplő alapszabályzatban egy volt tikosszolgálati ügynök neve szerepel, amelyet azóta átírtak. Mint utóbb kiderült, a számítógép, amelyen a társulás alapszabálya készült egy a dunaszerdahelyi városháza szolgálatában hosszú évekig tevékenykedő újságíróé, Palágyi Lajosé volt, amit ő Igor Cibula, volt titkosszolgálati tiszttől kapott. Többek között azért, hogy Cibuláék számára a magyar sajtót monitorozza... Magyarán, Palágyi Lajos volt Igor Cibula embere.

A Harmónia AT tevékenységét egyébként a belügyminisztérium vizsgálja, hogy megállapítsák, nem alkotmányellenesen ténykedik-e a társulás és nem kell-e feloszlatni.

-para-