Felvonóval bővül az iskola, új csoporttal a bölcsőde

2009. június 12. - 08:00 | Régió
DUNASZERDAHELY – Néhány iskolában, óvodában már most elkezdődtek a munkálatok, hogy a gyerkőcök a szünidő után megújult épületekbe térhessenek vissza.

A Szabó Gyula Alapiskola rekonstrukciójának talán legfontosabb eleme, hogy felvonót építenek a kétemeletes épületbe. Csölle Terézia igazgatónő a Paraméternek elmondta, hogy mozgássérült diákjaik érdekében cselekszenek így, akik ennek köszönhetően könnyebben megközelíthetik az emeleti osztályokat. Az iskola egyik bejárata szintén megújult, cserélték a tetőszerkezetet, valamint a tolókocsisok számára építettek feljárót. A városi költségvetésből mintegy közel 100 ezer eurót fordítottak az iskola átalakítására. Az iskola saját költségvetéséből továbbá javításokat végez az osztályokban és a szociális helyiségekben.

Ablakokat cserélnek a nyár folyamán Vámbéry Ármin Alapiskolában. Masszi János igazgatóhelyettes közölte, a műanyagablakok beépítése a várostól kapott mintegy 40 ezer eurós támogatásból valósul meg. A szülői szövetség finanszírozza a szociális helyiségek felújítását, továbbá önerőből igyekeznek felújítani az öltözőket. 

A sportpálya felújítására készül a Kodály Zoltán Alapiskola. A nyár folyamán tervezik még az osztályok átfestését, valamint a szociális helyiségek javítását.

Nagy átalakuláson megy keresztül az Erzsébet téri óvoda, amelyet kívülről, belülről átfestenek. Már kicserélték a régi ablakokat, valamint a külső burkolatot, jelenleg a festés zajlik. Rozsdásak voltak a lefolyók és az ereszek is, azokat szintén cserélni kellett. A város 53 ezer euróval járult hozzá a munkálatokhoz. A nyári szünidő folyamán terveznek még csempézést, valamint virágoskert kialakítását - osztotta meg velünk terveiket Knapp Terézia Óvónő.

A Komenský utcai bölcsőde egy csoporttal bővül. Petheő Attila, a városi hivatal szóvivője ezzel kapcsolatban közölte, hogy a valós igényeket mintegy három csoport elégítené ki, most azonban az eddig egy csoporttal működő bölcsődét kétcsoportosra bővítik. Ez új munkaerő felvételével, valamint az egyik pavilon átalakításával is jár. A bölcsőde várólistáján a jövő évig mintegy 50 csemete sorakozik.

para