Részben megfosztották tisztségeiktől az MKP-t elhagyó Kassa megyei képviselőket

2009. június 22. - 16:08 | Régió
A Kassa Megyei Önkormányzat mai, soros ülésén személyi változásokra került sor a megyei önkormányzat szerveiben.

Ma jelentették be a három MKP-ból kilépett képviselő, Tamás Erzsébet (Rozsnyói járás), Máté Erzsébet (Tőketerebesi járás) és Jakab Elemér (Nagymiályi járás) függetlenné válását a megyei képvislőtestületben. A három képviselő jelezte, továbbra is az MKP-SMER és függetlenek alkotta közös képviselői klubbhoz tartozónak érzik magukat.

Az MKP frakció javaslatára egy szavazatos többséggel leváltottták Tamás Erzsébetet az oktatásügyi bizottság elnöki posztjáról. Őt Mohňanský József váltotta (Kassa vidéki járás). Rendre nem mentek át azonban a három említett képviselő bizottságokból való leváltását célzó javaslatok, így azok továbbra is tagjai maradtak az oktatásügyi, a szociális és az egészségügyi bizottságnak.Tamás Erzsébet és Máté Erzsébet is tagja maradt a Kassa megyei kórházak stratégia partnerét kiválasztó bizottságnak.

Cserére került sor a rozsnyói Szent Borbála Kórház igazgatótanácsában is. Az igazgatótanács több régi-új taggal erősödött. Leváltották ugyanakkor a kórházigazgatót Imrich Tóthot és Tamás Erzsébet megyei képviselőt. Helyettük Marta Hlaváčová és Szöllös Erika került be. Ő Kassa megye MKP delegálta elnökhelyettesének, Szöllös Jánosnak a felesége.

SITA/Vasik János