Rendhagyó nyári gyermektábor és őszibarackszüret

2009. július 30. - 15:37 | Régió
KIRÁLYRÉV – Évek óta rendhagyó nyári tábort szerveztek a galántai járásbeli községben a gyermekeknek. A hétfőtől péntekig tartó rendezvényen mintegy 80-90 helyi illetve környékbeli gyermek vett részt.

Schnábel Dóra tanítónő elmondta, immár tíz éve megrendezik a nyári tábort. A résztvevők naponta 9.00 órakor a kultúrház előtt találkoznak, majd együtt kimennek a helyi sportpályára, ahol különféle programokkal múlatják az időt.

„A tábor szervezésében komoly érdemei vannak a Csemadok helyi szervezetének, a helyi alapiskola pedagógusainak, valamint a helyi önkormányzatnak a polgármesterrel, Racsko Pállal az élen. A gyerekeket általában az anyukák hozzák el naponta a találkozóra, főként helyiek, ám Pozsonyból, Komáromból is vannak itt gyerekek, akik szeretik a közösségi foglalkozásokat.

A gyermektáborral egy időben javában zajlik az őszibarackszüret, a helybeli Agrostav KB Kft. gyümölcsösében. „Gyümölcsösünk 25 hektáros, ebből 6 hektárnyi az almaültetvény 17 hektárnyi területen pedig az őszibarack terem. Az idén az őszibarackból 40 tonnányi termést várunk, amely tálnyomó részét itt helyben értékesítjük“ – közölte a Paraméterrel Vadkerti Tibor, a főkertész.

Kmeť Vladislav