Csökkenő megyei bevételek

2009. augusztus 15. - 19:52 | Régió
A kassai Korzár napilap szerint a gazdasági válság következtében jelentős adókieséssel kell számolnia Kassa Megye Önkormányzatának.

Bár már csak három hónap választ el bennünket e megyei önkormányzati választásoktól, mégsem lehet aztállítani, hogy az önkormányzat és a kéviselőtestület a munka végeztével nyugodtan hátradőlhet. Továbbra is tart az a kedvezőtlen folyamat, melynek köszönhetően folymatosan csökkenekk Kassa Megye Önkormányzatának adóbevételei. A legutolsó számvetés szerint, melyre júniusban került sor, a természetes személyek után folyósított adóbevételek illetve a gépjárműadó csökkenése következtében a megye 3 153 422 euróval lesz szegényebb.

A kiegyensúlyozott költségvetést az általános kiadások megkurtításával - ez 2 701 682 eurót tesz ki -, illetve a tartalék felhasználásával - 451 740 euró - kívánják elérni.

A krízis következtében veszélybe került a megye és Kassa város közös projektje, a "Kassa mint európa kulturális fővárosa". A Korzár meg nem erősített hírei szerint a megyei támogatás akár 80 százalékkal is csökkenhet. Kassa magisztrátusa azonban rendületlenül hisz a tervezet megvalósulásában.

korzár/vasik