Magyarországi gyanúsítottak egy szlovákiai emberölési ügyben

2009. szeptember 24. - 14:11 | Régió
Öt magyar állampolgárt vettek őrizetbe magyar rendőrök egy szlovákiai emberölési ügy kapcsán - hangzott el a magyar és a szlovák hatóságoknak a bűnügy felderítéséről tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján, Esztergomban.

Az őrizetbe vett férfiakat egy 42 éves szlovák munkanélküli agyonlövésével gyanúsítják.

Az áldozatot 2008. augusztus 27-én találták meg a szlovákiai Izsa község mellett, Mercedes gépjárművének csomagtartójában. Mellén és alkarján egy 9 milliméteres pisztolyból több lövés érte - mondta Dušan Síleš ezredes, a Nyitra kerületi rendőr-főkapitányság vezetője.

A szlovák hatóságok tájékoztatása szerint a gyilkosság hátterében egy egymillió eurós ÁFA-csalás áll, azonban erről sem a magyar, sem a szlovák rendőrök nem adtak több felvilágosítást.

A szlovák nyomozás során fokozatosan öt magyar állampolgárra terelődött a gyanú, ezért felajánlották a magyar hatóságoknak az eljárás lefolytatását - közölte Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

Hérics Mihály, az NNI Nyugat-dunántúli Irodájának osztályvezető helyettese elmondta, hogy 2009. szeptember 17 és 18-án mind az öt személyt elfogták, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A bűncselekmény gyanúsítottjai 30 és 40 év közötti férfiak. Jelenleg vizsgálják az áldozathoz fűződő üzleti kapcsolatukat - tette hozzá.

mti/para

Címkék: bűnözés, emberölés