Megválasztotta jelöltjeit az MKP rozsnyói járási konferenciája

2009. szeptember 27. - 10:10 | Régió
Megválasztotta jelöltjeit a Magyar Koalíció Pártja rozsnyói járási konferenciája. A mintegy száz küldött közül nyolcvankilencen jelentek meg a járási tanácskozáson.

A konferencia egyik feladata új járási elnök választása volt a Hídba távozott Tamás Erzsébet helyett.

A két jelölt – Porubán Ferenc és Slovák Gyula - közül szoros szavazatszám mellett az előbbi került ki győztesen.

A megyei képviselőjelöltek megválasztása is a konferencia feladatai közt volt. A kilenc jelölt közül kellett kiválasztani a párt öt emberét a novemberi megmérettetésre. A küldöttek Slovák Gyula, Szöllös János, Dobos Dénes, Ferdinánd Zoltán és Kardos Ferenc személyében vélték megtalálni a megfelelő leendő megyei képviselőket.

A járási konferencia feladatul adta a helyi pártszervezeteknek a 2011-es népszámlálásra való felkészülést, a romák helyzetével való aktívabb foglalkozást.

A járás magyar iskoláinak sikertelen uniós pályázatai okán felkérte a párt országos vezetését és a parlamenti képviselőket, hogy gyűjtsék össze és az adatok birtokában interpellálják a megfelelő minisztériumot.

Feladatul adta a leendő megyei képviselőknek, hogy támogassák a Szőgyéni Szakmunkásképző Iskola rozsnyói kihelyezett osztályainak önállósulását és későbbi egyesülését a rozsnyói Fábry Zoltán Alapiskolával a városi felügyelet megtartása mellett.

A tanácskozáson részt vett Csáky Pál országos elnök és Köteles László parlamenti képviselő is.


- vasik -