V. Richárd nem jelent meg a bírósági tárgyalásán

2009. november 20. - 14:00 | Régió
Elnapolták V. Richárd tárgyalását, igazolatlanul hiányzott, elfogatóparancsot adhatnak ki ellene.

2009. november 13-ára volt kitűzve V. Richárd bírósági pere a Dunaszerdahelyi Járásbíróságon, ám a vádlott a kitűzött tárgyaláson nem jelent meg, az ügyet elnapolták – tájékoztatta a Paramétert az ügyet tárgyaló Rudolf Novotný bíró. V. Richárd ügye több éve húzódik, rablással, betöréses lopással, garázdasággal, és zsarolással vádolják.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Both Péter dunszerdahelyi rendőrkapitányt is, aki elmondta,  még nem értesült az elnapolt tárgyalásról, ám valószínűnek tartja, hogy a bíróság elfogatóparancsot ad ki majd V. Richárd ellen, amennyiben önként nem jelentkezik.

V. Richárd neve szerepel többek között a tíz évvel ezelőtti, 1999. március 25-i dunaszerdahelyi tízes gyilkosság gyanusítottjainak listáján is. Az ügyben gyanusítottak még a 2008. szeptember 7-én eltűnt R. fivérek, Csaba és Szilárd, továbbá Sz. Árpád. Őket V. Richárddal együtt a mészárlás megszervezésével, fegyverek beszerzésével, bérgyilkosok felhajtásával, egy gyilkossági kísérlettel és egy magyarországi személy zsarolásával vádolnak. Az ügyben az utolsó gyanusított V. Richárd, akit ki lehet még hallgatni, mert az R. fivérek azóta sem kerültek elő, Sz. Árpád pedig 2005-ben autószerencsétlenség következtében életét vesztette.

-para-