Tovább keresik a géppisztolyos gyilkosokat - Kaliňák hallgat

2010. február 24. - 16:55 | Régió
Egy kétes hírű ötvenöt éves férfit géppisztollyal végeztek ki kedden kora délután Vágsellye Vecse városrészben. A maffialeszámolásokra hajazó bűncselekményben használt fegyvert a várostól néhány kilométernyire fekvő szomszéd községben, Vágkirályfán találták meg az esti órákban.

Az áldozat Jozef K., aki életében több bűncselekmény kapcsán is a rendőrség látókörébe került, nem régiben tett feljelentést a rendőrségen arra hivatkozva, hogy megfenyegették.

A férfi autóját szemtanúk szerint egy sötét Audival vette üldözőbe két símaszkos férfi. Előbb csak a levegőbe lövöldöztek a kocsiból, majd egy garázssor mögött végeztek áldozatukkal.

Jozef K. a legsúlyosabb gyanúsítás annak idején az volt, hogy ő rendelte meg egy ugyancsak bérgyilkosok által kivégzett vetélytársa Ladislav V. meggyilkolását.

A rendőrségi nyomozás nagy erőkkel folyik, miután tegnap katonai helikopter bevetésével sem tudtak a tettesek nyomára akadni.

A szerdai sajtótájékoztatón sem Robert Kaliňák belügyminiszter, sem Ján Packa országos rendőrfőkapitány nem volt hajlandó részleteket elárulni az ügyről. Az 55 éves Jozef K.-t Packa szerint megrendelésre lőtték agyon.

“Amint nyilvánosságra hozható információk birtokában leszünk, azonnal tájékoztatunk. Nagyon friss még az ügy, így csupán annyit árulhatok el, hogy forró nyomon vagyunk“ – mondta a sajtótájékoztatón Robert Kaliňák belügyminiszter.

„Értesüléseink szerint az agyonlőtt férfi tavaly augusztusban feljelentést tett, hogy zsarolják őt. Úgy tudjuk, hogy a múlt héten ismerkedett meg a vádirattal és a zsarolási ügyben vádat is emeltek. A vádirat tartalmazza azt is, hogy Jozef K.-t megfenyegették“ – közölte Packa, hozzátéve, hogy a vádemeléssel a rendőrségi nyomozó munkája véget ért.

Kaliňák szetrint a zsarolók ismertek, de szeretnék az eset valamennyi körülményét alaposan kivizsgálni. 

sita/para