Párkány: Felújított fürdő várja a vendégeket

2010. március 7. - 14:44 | Régió
Számos újdonsággal várja látogatóit az idén a párkányi Vadas fürdő. A medencék közötti területet kikövezték és felújított utakon jutnak el az érdeklődők a gyermekövezetbe is.

„Azok a látogatogatók, akik tavaly jártak nálunk és eljönnek az idén is, óriási változások tanúi lesznek. A lecserélt út és a medencék közötti térség kikövezése máris jó benyomást kelt“ – mondta a SITA tudósítójának Németh Lívia, a Vadas marketingosztályának munkatársa. A fürdőben felújították a tobogán mellett és az autókempingben is a szociális berendezéseket, a játszótér pedig új attrakciókkal bővült. A többi újdonságról és meglepetésekről április folyamán tájékozatják majd az érdeklődőket. A nyári idény május elsején kezdődik és szeptember 19-én ér véget.

A párkányi Vadas fürdő 12 500 látogatót képes befogadni. A látogatók fele általában Szlovákiából érkezik, 30 – 40 százalékuk Csehországból, mintegy 10 százalék Magyarországról, a többi általában lengyel és német. A fürdőt 1978-ban nyitották meg. 25 hektáron kilenc medence található, ebből kettő fedett. A medencékbe 130 méteres mélységből nyerik a 39 fokos termálvizet.

(sita)