Építkezési munkák a gazdasági válságban

2010. március 11. - 18:15 | Régió
PR - Válságkezelés cégalapítással: az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó dunaszerdahelyi székhelyű VHT Invest  a gazdasági válság kellős közepén kezdte tevékenységét. Horváth Zoltán és Vermes Gábor, a cég két ügyvezetője, akik két társukkal együtt 2009 tavaszán indították be a teljes körű ingatlanfejlesztést biztosak abban, hogy ügyfeleik egyre elégedettebbek lesznek az általuk elvégzett munkával. Rövid terepszemlén voltunk velük, a cég építkezéseit tekintettük meg.

Autóból mustráljuk a cég által tervezett, és kivitelezett nagyudvarnoki sorházakat. Az idei szokatlanul hideg tél miatt ugyan pár hetes leállásra kényszerültek az építők, ám most már teljes gőzzel folynak a belső munkálatok az impozáns épületen. Pár percre megállunk, hogy jobban szemügyre vehessük a tavalyi év „termését”. A sorházak valóban korszerűek, minden igényt kielégítők, a mögöttük levő hatalmas tó, pedig mintegy bónuszként a természet közeli életteret biztosítja.

A házaknak szinte közvetlen kapcsolatuk van a vízfelülettel, ami nyáron szép időben gyönyörű látványt nyújt a nappaliból, teraszról vagy az emeleti szobákból” - mondja Gábor, aki az utcát jól ismeri, hisz az itt elsőként felépülő házak egyikét pont ő tervezte. Fivérével együtt egyébként olyan dunaszerdahelyi épületek tervezésében is részt vállaltak, mint pl. az Euronics bevásárlóközpontja, vagy a mellette lévő autómosó, ill. a Neratovice-i téren lévő cukrászda épülete.

A kezdetekről faggatom a két fiatalembert, miközben visszaülünk az autóba, mivel az erős szélben alig halljuk egymás szavát. „Ez a környék valóban csendes és nyugodt. Nyáron csak a mi csapatunk keltett az építkezéssel járó kisebb zajt és forgalmat. Ezúton is a lakók elnézését kérem, a nyugalmuk megzavarásáért“ – így Zoltán, majd folytatja: - Amikor elkezdtünk vállalkozni, nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen az ingatlanfejlesztés a világgazdasági válság következtében tulajdonképpen a padlóra került, és most kezd magához térni. A teljes talpraállásra persze még várni kell, mert ami történt azt hiszem, hogy az egész építőipart alapjaiban rengette meg, és alakítja át. Mindent előlről, új alapokra helyezve lehet csak elkezdeni, aki másképp csinálja és a régi módszerekkel próbál építkezni, belebukik.“

„A mi szerencsénk hogy igazi csapatjátékosokkal, olyan emberekkel dolgozhatunk, akiket szakértelmük és mukájuk iránti elkötelezettségük miatt tisztelünk, nagyra becsülünk – hangsúlyozza Gábor. Elmondja még, hogy a cég „négyes fogatát” két építész és két projekt-menedzser alkotja. A munka zökkenőmentesen, összehangoltan folyik, annak ellenére teljesen különböző egyéniségek végzik. A legfőbb kapocs ugyanis a közös cél, amit barátokként kitűztek maguk elé. Ezért jellemzi a VHT Invest csapatát  az igazi motiváció és a fiatalos lendület. Ezért sikerülhetett az építőipari munkamódszereket új alapokra helyezniük, aminek eredménye a minőségi munka, az ügyfélközpontú hozzáállás, az innovációs készség, nem utolsó sorban az alvállalkozókkal kiépített remek kapcsolatrendszer.

-xxx-

(PR - fizetett hirdetés)