Garázdaság a diszkóban, illetve lop ez, lop az...

2010. március 22. - 18:18 | Régió
DUNASZERDAHELYI JÁRÁS – Röviden így jellemezhető azon vétségek, bűncselekmények sora, amelyek legutóbb a rendőrség bűnvádi eljárását vonták maguk után ebben a térségben.

Garázdaság és testi sértés vétségéért egy 29 éves patonyréti férfi ellen indult eljárás. Az illető januárban egy felsőpatonyi diszkó során támadt rá tettlegesen a sértett személyre, akinek durva bántalmazásával olyan sérüléseket okozott, amelyek a szakértői becslés szerint mintegy 12 hetes gyógyulást igényelnek. A támadót négytől tíz évig tartó szabadságvesztés fenyegeti.

Az alább következő lopások élére pedig egy 28 bősi és egy évvel fiatalabb somorjai társának esete kívánkozik, akik Bős nagyközségben erőszak alkalmazásával behatoltak a károsult társaság egyébként annak rendje és módja szerint körülkerített raktárába, ahonnan 11 csomagnyi úgynevezett eko-kosárt tulajdonítottak el 8492 euró értékben. Közben azonban az őrszolgálat tetten érte őket, s most hat hónaptól akár három évig terjedő időre rácsok mögé kerülhetnek.   

Ugyancsak lopás vádjával indult eljárás egy komáromi járásbeli tolvajtandem ellen, amelynek 36 és 29 éves tagjai Ekecs községben törtek be a helyi hulladékbegyűjtő telepre, ahonnan 130 kg rezet loptak el, mintegy 620 eurónyi kárt okozva a hulladékfelvásárló telep tulajdonosának.

A rendőrség egy 23 éves nagylégi és 19 éves nagymagyari társa személyében mostanra nyomozta ki és vádolta meg tettestársként elkövetett lopás alapos gyanújával azt a két további tettest, akik múlt év decemberében Felsőpatonyban egy Škoda Felícia személygépkocsit lovasítottak meg, összesen 2120 euró kárt okozva tulajdonosának.  

Szintén akár két évig terjedő börtön lehet a büntetése annak a tolvajduónak, melynek a Lévai járásból származó 35 éves, és a helyi illetékességű 26 éves tagja a nagymegyeri Rózsa utcában kihasználták a károsult személy figyelmetlenségét s az oldalsó nadrágzsebéből lecsenték a pénztárcáját és személyi okmányait. Dicstelen tettükkel szerencsére csak mintegy 10 euró kárt okoztak neki.

S végül: a rendőrség kinyomozta és lopás elkövetésével vádolta meg azt a 29 éves dunaszerdahelyi férfit, aki februárban az Amadé László utcai boltban ellopta a regisztárciós pénztárgép alatti fiókot a benne lévő 653,31 eurónyi készpénzzel egyetemben. Most őt is két évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

(–mm/ck)