Ínyencek Dáridója – nem csak halászlével!

2010. április 28. - 10:35 | Régió
DIÓSPATONY – Halászléfőző verseny lesz megint a dunaszerdahelyi járásbeli nagyközség Dáridó vendéglőjében. Május elsején, szombaton mintegy 15-20 háromtagú csapat teszi próbára az ínyenc zsűrit és persze a legavatottabb szakértőt, az esemény színhelyét szokás szerint nagy számban elözönlő közönséget.

A Dáridó tulajdonosai, Pőthe Róbert és neje Andrea tizenegy évvel ezelőtt teremtettek hagyományt, amikor május elsején először rendezték meg a kulináris versenyt, amely azóta a Dunaszerdahelyi járáson kívül is közismert szabadidőprogrammá avanzsált.

„Annak idején 5-6 csapattal kezdtük a halászléfőző versenyt. Nem véletlenül ironikus szándékkal, a diktatúrában a munka ünnepének minősített május elsején. Az első sikeres rendezvényt követően aztán évente 15-20 csapat főzött nálunk, és folyamatosan százak kóstolhatták meg a csapatok főztjét, a finom halászlevet. És egyéb tájjellegű ínyencségeket, többek között kemencében sült csülköt, disznótoros kóstolót, nem utolsósorban brindzás (liptói túros) galuskát, amit hagyományosan szlovák barátaink készítenek el“ – közölte a Paraméterrel Pőthe Róbert.

Robi elmondta továbbá, hogy ez éven ugyanolyan komfort várja a látogatókat, mint mindig, és már reggel kilenc órától számítanak rájuk.

A rendezvény kuriózuma, hogy ezúttal a Híd párt és az SDKÚ-DS regionális politikusaival is „Dáridózhatnak“ hatnak az emberek.

PR-cikk