Kedden kilencszer avatkoztak be a tűzoltók - horgászokat is mentettek!

2010. május 19. - 11:06 | Régió
A keddi nap folyamán reggel héttől szerda reggelig összesen kilenc alkalommal volt szükség a tűzoltókra Nagyszombat megyében.

A Dunaszerdahelyi járásban már mindössze egyszer volt szükség a viharkárok elhárítására tűzoltók segítségével, akiket Nagymegyerre riasztottak. A Kurtaserská utcában kellett kiszivattyúzni a beömlött vizet az egyik családi ház pincéjéből.

Annál súlyosabb volt a helyzet a nyugati, Szakolcai, illetve Szenicei járásokban. Holics községben a reggeli órákban riasztották a tűzoltóságot, egy fémmegmunkáló üzem pincehelyiségeiből kellett eltávolítani a vizet. Nem sokkal később az egyik alapiskolában is ugyanilyen beavatkozásra volt szükség. Sziklabánya (Chropov) községben csakugyan egy elárasztott pincéből kellett szivattyúzni. Szenicén egy családi ház pincéjéből, egy másik pincehelyiségből, Kúty községben pedig szintén egy alapiskola helyiségeinek elárasztásakor volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 

A Galgóci járásban, Madunice község mellett halászok mentésére is szükség volt, akik a gyorsan emelkedő vízszint következtében egy kis szigeten ragadtak. A horgászok autóikkal tartózkodtak Vág egyik mellékágának közelében, mikor annak és a Vágnak is emelkedni kezdett a szintje. Már nem tudták autóikat kimenteni, és egy kis szigetecskén ragadtak, miközben a körülöttük lévő vízszint elérte a 30-50 centimétert. A tűzoltók fához erősített kötél segítségével mentették ki a 7 horgászt, felszerelésüket csónakkal evakuálták, autóikat pedig rögzítették, majd a szlovák hadsereg szeredi egysége beavatkozását követően sikerült kivontatni azokat.

A közeli Drahovce községben szintén egy sofőrt kellett menteni autójával együtt, akit a megáradt Vág következtében elzárt a víz. 

szt/hazz