Acéldróttal tépték ki a falból a bankautomatát!

2010. május 24. - 12:17 | Régió
NAGYMAGYAR – Újabb bankautomata került rablók kezére. Hétfőn a kora reggeli órákban az UniCredit Bank helyi kirendeltségétől lopták el a tettesek.

Rendőrségi információk szerint az automatát acéldróttal tekerték körbe, majd azt egy autóhoz rögzítették és úgy rántották ki a helyéből. Közelebbi információk egyelőre nem ismertek.

Zuzana Ďuďáková, az UniCredit szóvivője elmondta, az automatában található pénzzel együtt mintegy 50 ezer eurós kár keletkezhetett. Hozzátette, az UniCreditnél első alkalommal történt ilyen incidens. A bank a kamerák felvételeit átadta a rendőrségnek. 

Az effajta bűncselekmény nem egy banknál előfordult már. Ďuďáková elmondta, a Szlovák Bankszövetség szorosan együttműködik az ilyen eseteknél a rendőrséggel, biztosításuk is van az ilyen esetekre, és további biztonsági intézkedéseken dolgoznak.

Április végén közölte a bankszövetség, hogy speciális jelölőberendezések vezetnek be, amelynek köszönhetően egy ilyen támadás után az automatában lévő pénz értéktelenné válik. Az ilyen berendezés a bankautomatával történő manipuláció során nemcsak a pénzt, de az elkövetőt is megjelölné egy bizonyos festékkel. Sőt, a 24 órás megfigyelés mellett akkor is figyelemmel kísérhetik majd az automatát, ha azt valaki ellopja.

SITA/para