5 euróért vásárolták a szavazatokat az MKP-sok?

2010. június 12. - 15:25 | Régió
RIMASZÉCS - Több helybeli lakos is megerősítette a SITA hírügynökségnek a szavazatvásárlást. Elmondták, hogy egy meghatározott helyre kell vinni ellenőrzés céljábóla szavazásnál fel nem használt szavazólapokat s ezért fejenként 5 euro jár.

A SITA tudósítója jelen volt, amikor egy választó kijött az MKP választóhelyiségtől alig 20 méterre levő kampánysátrából.

A szóban forgó sátorban tartózkodott Stubendek Márta, az MKP Országos Választmányának alelnöke is, aki az újságírók kérdésére, hogy miért hordják az emberek a fel nem használt szavazólapokat a sátorba, azt mondta, hogy a kérdés maga provokáció és nem vásárolják a szavazatokat. Ezalatt a az MKP kampányaktivistái épp a szavazólapok megsemmisítésével foglalatoskodtak.

A Rimaszombatban székelő területi választási bizottság elnöke, Molknár Imre kijelentette, nem bizottsága hatáskörébe tartoznak a szavazatvásárlás miatt benyújtott panaszok. „Ha vannak bizonyítékaik, csináljanak velük, amit akarnak, ez az ügyészség dolga“ – jelentette ki a SITA hírügynökség munkatársának Molnár.

sita/para