X. Gömöri Honismereti Vándor- és Íjásztábor

2010. június 17. - 18:55 | Régió
ROZSNYÓ – A hagyományos magyar visszacsapó íjak használatával ismerkedhetnek meg a gyermekek és fiatalok a Gömöri Ifjúsági Társaság (GIT) idei hagyományos nyári táborában. A szervezők előadást tartanak a magyarok ősi hadviselési szokásairól és megtanítják a résztvevőket az íjak karbantartására is.

A GIT az alapiskolák 4-9. osztályos tanulóit várja a 2010. július 5-10-én a várhosszúréti Jozefína Panzióban rendezett X. Gömöri Honismereti Vándor- és íjásztáborba. A résztvevőknek a tábor során alkalmuk nyílik megismerni a Gömör-Tornai Karszt festői tájait, ritka természeti képződményeit és a környék történelmi nevezetességeit.

A programban szerepel többek között Krasznahorka várának megtekintése, kézműves foglalkozások, előadás az elsősegély alapjairól, baranta bemutató.

A tábor részvételi díja 70,- euró. A szállást a szervezők sátrakban biztosítják a Jozefína panzió kertjében. A táborba június 30-ig lehet jelentkezni. Az érdeklődők személyesen a Gömöri Ifjúsági Társaság irodájában (Betléri út 15, Rozsnyó – a vízművek volt igazgatóságának épülete), vagy a GIT honlapja segítségével (www.git.sk) kaphatnak bővebb tájékoztatást a rendezvényről.

Érdeklődni az alábbi mobilszámon: 0908/474813 (Kmotrik Péter) is lehet. A rendezvény társszervezője a magyarországi Pitypalatty-völgyi Hagyományőrző Egyesület, támogatói pedig a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma, a Szlovákia Gyermekeiért Alapítvány, a Gömöri Kézművesek Társulása, valamint Parditka József.

olvasói levél

Címkék: nyári tábor