Számon kéri a város a DAC-on a vállalt kötelezettségeit

2010. június 29. - 23:18 | Régió
DUNASZERDAHELY – Ismét téma volt a DAC a városi képviselő-testület ülésén. Antal Ágota javaslatára, a képviselők többségének jóváhagyásával jelentést kérnek a DAC-tól.

A plénumon Antal Ágota képviselőnő interpellációjában nehezményezte, hogy még mindig nem tudni, mit is teljesít a DAC a várossal kötött szerződéséből. "Nem lehet plénumról plénumra így folytatni, hogy semmilyen információnk nincs a DAC-ról. Az önkormányzat kérje a DAC-vezetését, hogy hozzák nyilvánosságra a zárszámadást" - jelentette ki az ülés elején.

Hájos Zoltán polgármester elismételte, hogy részt vett a DAC legutóbbi közgyűlésén, ami után kézhez kapták a DAC Rt. mérlegét, ám részleteket nem tudtak meg belőle, és összefüggések nem vonhatók le belőle.

Antal Ágota javaslata szerint az önkormányzat felkérné a DAC-vezetőségét, hogy a következő plénumra terjessze be jelentését a várossal kötött szerződésben vállalt kötelezettségeiről, és erről a következő ülésen számoljanak be.

Antal Ágota javaslatát nem kis meglepetésre a 21 jelenlévő képviselőből 17 támogató, egy ellenszavazattal, illetve 3 tartózkodással elfogadták.

A polgármester elmondta, levélben fogalmazzák meg a javaslatot a DAC-vezetősége felé.

Antal Ágota interpellációjában emellett kitért az Újfalu lakótelep lakosainak problémájára, akik azért panaszkodtak, hogy a rendőrök őket büntetik, amiért a kevés parkoló miatt esetleg rossz helyen parkolnak, fél kerékkel a füvön állnak és hasonlók. A polgármester ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a rendőrkapitánnyal tárgyalt ez ügyben, aki elmondta, semmilyen utasítás nincs az ilyen parkolások büntetésére, mindössze ott, ahol ezt tábla tiltja.

-para-