Sikeres volt a Nemzetközi Művésztelep

2010. július 13. - 12:47 | Régió
DUNASZERDAHELY – Július 11. –én zárult az immáron 11. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Művésztelep. A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria kuratóriuma és Dunaszerdahely Város közös rendezvényén ismételten számos szlovákiai és határon túli művész képviselte a kortárs művészetet.

Név szerint: Dobó Bianka(H), Mayer Éva(SK), Mózes Katalin(H), Bardócz Lajos(H), Budahelyi Tibor (H), Fűkő Béla(H), Kőmíves Andor(RO), Lukács József Jóka(H), Seregi József(H), Szalai Pál(H), Turcsányi Antal(H).

A művésztelep programjában szerepelt többek között Dr. Szabó Lilla művészettörténész tartott érdekfeszítő előadást az ábrázoló művészet fejlődéséröl a II. világháború után, két kiállítás nyílt, előbb az ART MA galériában Miloš Prekopé, majd a Kortárs Magyar Galériában, a művésztelep résztvevői által adományozott alkotásokból rendezett kiállítást tekinthette meg a nagyérdemű. Mindkét kiállítást Almási Róbert festőművész nyitotta meg.

Pénteken a galántai Sabo Ladislav szobrászművész öntödéjében tettek látogatást a művésztelep résztvevői, ahol prezentációk segítségével mutatták be saját munkásságukat, alkotásaikat a helyi kollégéiknak. Péntek este szabad idejükben megtekintették a somarjai AT Home Gallery aktuális kiállítását és a helyi templomokat, műemlékeket.

Szombaton pedig már Almási Robert festőművésznél vettek részt műteremlátogatáson. A művészek az egész hét folyamán a dunaszerdahelyi termál parkban voltak elszállásolva, ahol szabadidejükben kedvükre strandoltak, pihentek, alkottak.

Mindemellett meg kell említeni azt is, hogy érdekes programok nem csak az említett galériák falain belül várták a látogatókat, a hét folyamán további 4 szoborral bővült a Kortárs Magyar Galéria Európa Szoborparkja, így a kültéri alkotásokban a látogatók az egész év folyamán kedvükre gyönyörködhetnek.

olvasói tudósítás