Felgyorsult az R1-es gyorsforgalmi út építése

2010. július 24. - 18:13 | Régió
Júniusban több mint 2700 dolgozó, 700 gép és csaknem ugyanennyi közlekedési eszköz munkálkodott az R1-es gyorsforgalmi út építkezésén.

A Nyitra - Garamnémeti - Besztercebánya-  R1-es gyorsforgalmi út építése júniusban felgyorsult: több mint 2700 dolgozó, 700 gép és csaknem ugyanennyi közlekedési eszköz munkálkodott az építkezésen.

Májusban a kedvezőtlen időjárás lassította a munkát. A projekt kivitelezője, a Granvia Construction Kft. a harmonogram szerint haladt - tájékoztatott Lenka Kubejová, a Granvia Construction Kft. kommunikációs osztályának munkatársa.

Az R1-es gyorsasági út első szakaszán június végéig 88 építkezést fejeztek be, 64-en még folyt a munka. Az abaszállási (Lehota) hidat határidő előtt átadták a forgalomnak, a Bélád (Beladice) – Garamnémeti szakaszon még főleg a hidakon és az utakon dolgoztak – 34 objektumot fejeztek be, 39-en folyik a munka, kilenc objektumot már átadtak rendeltetésének. A Besztercebánya – északi kerülő részen az elmúlt hónap végéig 85 építkezést fejeztek be, 119-en még dolgoznak.

(SITA)