Harmadszor is a csőd szélén a város

2010. szeptember 9. - 19:56 | Régió

TORNALJA – Harmadszor kellett szigorított költségvetési rendet életbe léptetnie a városvezetőknek, miután a város eladósodottsága a bevételek 15 százaléka fölött van.

153 ezer euróval több Tornalja városának adóssága a megengedettnél. Ma újra szükségállapot van a városban, ezért a képviselők megszavazták a szigorított költségvetést és további intézkedéseket kell elfogadniuk.

1,4 millió euró tartozást halmozott fel a város. Mikuláš Cmorík főellenőr azt javasolja, városi ingatlanok eladásával tegyék rendbe a költségvetést. „Ha nem teszünk így, akkor nem tudjuk kifizetni a számlákat. Most is 53 ezer euróval nőtt az eladósodásunk, mert meg kellett fizetnünk az ipari park építését, amelyben öt százalékos részesedése van a városnak” - mondta Cmorík.

A hiány következtében veszélyben van a város működése és a folyamatban lévő projektek is. A képviselőknek további intézkedéseket kell hozni a a költségvetés rendbetételére.

Két év alatt harmadszor van ilyen helyzetben a város. Jelenlegi polgármestere, Dubovsky László vizsgálati fogságban van.

tasr/para

Címkék: csőd, önkormányzat