Az igazgatói irodában itatta alkohollal a 15 éves diáklányokat az iskolaigazgató

2010. október 1. - 10:37 | Régió
Egy pozsonyi kozmetikai szakközépiskola volt vezetője saját igazgatói irodájában iszogatott kedvenc diáklányaval, valamint saját Facebook oldalára bikinis képeket töltött fel a 15 éves lányokról.

A petržalkai magán szakközépiskola volt igazgaója, František V, aki az igazgatói irodában alkohollal kínált meg diáklányokat, s a Facebookon „Aranyaimnak” szólította őket, azt állítja, hogy a lányok olyanok voltak számára, mintha a gyerekei lettek volna.

Elmondása szerint csak segíteni akart nekik. Bevallotta azonban, hogy a születésnapján megkínálta őket "egy kevés" alkohollal.

„A Facebook oldalamon láthatóak voltak róluk fotók. Apai érzéseket tápláltam irántuk, s mindig igyekeztem a segítségükre lenni. Az iskolán kívül sosem találkoztam velük” –állítja František V. , azonban ennek ellent mondanak a bikinis felvételek a diáklányokról a közösségi oldalon.  Azt azonban bevallotta, hogy megkínálta őket alkohollal, ám akkor a diáklányok már kissé ittasak voltak, ezért csupán egy cseppet öntött nekik születésnapja tiszteletére. A rendőrség kieérkezése után a 15 éves fodrásztanoncoknál, Luciánál, Kristínánál és Silviánál 0,6 – 1,6 promile-t mutatott ki az alkoholszonda. Az igazgató 0,6 promile-t fújt. Természetesen rögtön felmondtak neki.

A pszichológus véleménye szerint amikor a pedagógus feltette a lányok bikinis fotóit a Facebookra, s alkohollal kínálta meg őket, mint pedagógus megbukott. „Professzionális szempontból ez a viselkedés megengedhetetlen, mert azok a diákok függtek tőle. Az ő korukban ugyanis még nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal, hogy felfogják pontosan  mi is történik velük”.

A rendőrség szabálysértésként vizsgálja az ügyet, nagy valószínűséggel 166 euró büntetést kell majd kifizetnie a vétkes pedagógusnak a történtek miatt.

cas/-esz-