SMER-KDH-SNS koalíció Nyitrán

2010. október 1. - 14:14 | Régió
Ma együttműködési megállapodást írt alá a SMER a KDH és az SNS a nyitrai helyhatósági választások alkalmával. A SMER-nek 20, a KDH-nak kilenc és az SNS-nem két képviselőjelöltje indul a választásokon.

A képviselőjelöltek listája hasonló a négy évvel ezelőttihez, hiszen a várost most is a SMER a KDH-val karöltve vezeti. Az SNS tagjai jelenleg nincsenek a vezető városatyák között.

A pártok Jozef Dvonč polgármesterjelöltet támogatják, aki jelenleg is a város első emberének tisztségét tölti be.

A választási programban olyan pontok szerepelnek, mint az életminőség javítása, vagy az európai uniós pályázatok jobb kihasználása. A városban több olyan helyet szeretnének kialakítani, amely a pihenést szolgálja, parkokkal és egyéb zöld övezetekkel szeretnének a polgárok kedvében járni.

A környezetvédelmi célok közt kiemelt helyen szerepel a szén-dioxid szintjének csökkentése városban, és az energiatakarékossági programok beindítása.

A koalíció programjában kiemelt helyen szerepel az idegenforgalom fellendítése, melyben fontos szerepet szánnak a nagy nehézségek árán épülő aquaparknak.

Az építkezést a város központjában 2007-ben kezdték meg, de nem sokkal később leállították a munkálatokat. A város központjában a várral szemközt most egy félkész betonkolosszus éktelenkedik.

A város szolgáltatásainak modernizálását is folytatni szeretnék, a tömegközlekedési kártyás rendszer után a Városi Kártyát is bevezetnék.

sme/para