Megoldódott a Művészeti Alapiskola helyzete

2010. október 8. - 18:51 | Régió
DUNASZERDAHELY – Megoldódni látszik a Művészeti Alapiskola helyzete. A város ugyanis mégis támogatja az iskolát, hogy az ki tudja fizetni a fűtést.

Lipcsey Ildikó, az iskola igazgatónője tájékoztatta a Paramétert, hogy Hájos Zoltán polgármester jelezte, az idei év végéig kifizeti a fűtéshez szükséges összeget. A későbbiekben pedig majd egyeztetnek.

Nagy vihart kavart a héten, hogy a város elutasította az igazgatónő szeptemberi kérelmét a támogatásra. A polgármester ezt azzal indokolta, hogy az iskolának magának kell kigazdálkodnia az ehhez szükséges összeget. Lipcsey Ildikó akkor elmondta, más úton nem lehetne megoldani a spórolást, csak ha elbocsátanának alkalmazottakat, ám a végkielégítés csak újabb kiadásokba sodorta volna az iskolát. Ismeretes, hogy a város korábban csökkentette az iskola tandíjakból származó bevételét.

Az iskolatanács szerdai ülésén Antal Ágota is részt vett, mint a tanács tagja. Felvállalta, hogy képviseli az iskola ügyét. Az ülésen döntés született arról is, hogy levelet írnak a polgármesternek az iskola gazdálkodásáról.

Az igazgatónő örvend a polgármester döntésének, elmondta ezáltal megelőzhetőek az elbocsátások. Öt nap után, péntektől tehát ismét fűtenek a zeneiskolában. 

-szt-