Elindult a vásárútiak és nyárasdiak segélyszállítmánya Devecserre

2010. október 15. - 16:39 | Régió
VÁSÁRÚT/ NYÁRASD – A két község közös gyűjtést kezdeményezett a héten, pénteken pedig útnak indították a segélyszállítmányt a vörösiszap-sújtotta régióba.

Zsoldos Roland, vásárúti önkormányzati képviselő a Paraméter kérdésére megerősítette, hogy a szállítmányt pénteken nem sokkal dél után elindították. "A kolontári, devecseri tragédia mindkét falut megérintette. Hallottuk, hogy a nyárasdiak is gyűjtést kezdeményeztek, majd egyeztettünk Bacsó László nyárasdi polgármesterrel a közös szervezésről" - közölte a képviselő.

Elmondta továbbá, hogy hétfőn felhívást közöltek a helyi tévében a gyűjtésről, ami azonnal beindította a lakosokat. "Több helyi nyugdíjas azonnal felajánlásokat tett, majd egyre többen. Vásárútról magánszemélyek, vállalkozók és a Híd párt helyi szervezete is hozzájárult az adományhoz" - mondta. A magyarországi községek vezetése által közölt információk alapján elsősorban tisztítószereket, munkavédelmi eszközöket, kannákat, lapátokat, seprűket, higiéniai eszközöket gyűjtöttek. A helyszínen pedig tovább érdeklődnek a szükségletekről, adott esetben pedig a gyűjtést is folytatják.

A két község polgármestere együttérző levelet írt a magyarországi települések lakóinak, amit szintén továbbítottak.

-szt-