Hájos: Ahogy a katalánok csapata a Barcelona, a felvidéki magyarságé a DAC

2010. október 15. - 09:34 | Régió
A dunaszerdahelyi önkormányzatnak nincs rálátása a klubban uralkodó helyzetre, a tulajdonos pedig nem fekteti be a szerződésben szereplő összeget. Az 50 évre szóló szerződést még Pázmány Péter polgármestersége alatt Hájos Zoltán ügyvédi irodája dolgozta ki.

Az Új Szó pénteki száma terjedelmes interjút közölt Hájos Zoltán duanszerdahelyi polgármesterrel, a téma a DAC működése és jelenlegi helyzete volt.

Hájos Zoltán polgármester az Új Szónak elmondta, hogy biztosan nem az önkormányzat felelős azért, hogy a stadionban nem szerelték fel a kamerarendszert, és ezért a nézők nem láthatták az év meccsének tartott DAC-SLOVAN mérkőzést. "Nem az önkormányzat nem építette ki a kamerarendszert, hanem az FK DAC 1904 részvénytársaság.

A dunaszerdahelyi polgármester szavaiból kiderül, hogy az önkormányzatból senki sincs benne a klub igazgatótanácsában, így a város nem kap semmilyen információt a klubban uralkodó körülményekről, az aktuális problémákról. "A DAC vezetősége hibát hibára halmoz, és saját hibáját leplezve az önkormányzatra kívánja hárítani a felelősséget, azt sugallva, hogy a polgármester a felelős" - tette hozzá az Új Szónak adott interjújában Hájos Zoltán. A polgármesternek egyelőre nincs tudomása arról, hogy hétvégéig elkészül-e a kamerarendszer, és nézők előtt játszhatja-e a DAC a szombati hazai mérkőzését.

A dunaszerdahelyi polgármester arra a kérdésre, hogy mire használja fel a DAC az önkormányzat által folyósított évi 11 millió koronának megfelelő eurót, azt válaszolta, hogy a város nem szólhat bele, hogy a futballklub a működtetésen belül mire használja fel a dunaszerdahelyi lakosok pénzét.

Hájos kérdésre válaszolva elmondta, a többségi tulajdonos a várossal kötött szerződés ellenére nem költ 2 millió koronának megfelelő eurót az utánpótlásra, sőt, ezt egyáltalán nem tudják ellenőrizni amíg az utánpótlásra költött pénz nem külön bankszámlára megy.

"A többségi tulajdonossal kötött szerződést elvileg akár a szezon közepén is fel lehet bonatni, de az önkormányzat önmaga nem tudná működtetni a klubot, sem szakmailag, sem anyagilag." - mondta Hájos. A szerződés egyébként még Pázmány Péter polgármestersége alatt Hájos Zoltán jelenlegi polgármester ügyvédi irodája készítette elő.

Hájos szerinte a DAC-cal kapcsolatban nagyon fontos a dunaszerdahelyiek méltósága, hírneve, és az is fontos, hogy a klub az első osztályban szerepeljen, mert "a DAC a felvidéki magyarság csapata is".

A dunaszerdahelyi polgármester szerint az önkormányzat egy botrányokat nélkülöző, professzionális veztést látna szívesen a klub élén, de felmerülhet új társtulajdonos, vagy akár új tulajdonos felbukkanása is.

(parameter)