Hintát adtak át a Selye János Egyetem hallgatói a Bóbita óvodának

2010. október 17. - 19:33 | Régió
KOMÁROM – Az előző iskolai évben a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata nyilvános gyűjtést szervezett a komáromi Bóbita óvoda részére.

„Számodra egy uzsonna ára, Számukra a gyermekkor varázsa...“ hirdették. A gyűjtés 3 héten keresztül zajlott az egyetem legforgalmasabb helyszínein, valamint a Selye János Gimnáziumban.

A befolyt összeg árából a Bóbita óvoda gyermekei egy kültéri, fából készült libikókát kaptak. A hinta átadására a héten került sor, az óvoda által rendezett töklámpás készítő ünnepségen.

Valent Ákos a Tanárképző Kar Hallgató Önkormányzatának elnöke (a gyűjtés főszervezője)
elmondta, hogy szerettek volna támogatni egy magyar nyelvű óvodát, ezzel is megmutatva, hogy az egyetemisták szívükön viselik a magyar nyelvű gyermekek sorsát. Kiemelte, hogy bár egy hinta átadása nem nagy dolog, mégis szimbolikus jelentőséggel bír.

Czibula Ádámtól a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökétől megtudtuk, hogy fontosnak tartották egy olyan intézmény támogatását, ami az első jele annak, hogy a szülők kiállnak a magyar anyanyelvű oktatás mellett. Konkrét választásukat 3 dolog motiválta: Az óvoda a kezdetektől az egyetem gyakorló óvodája, az egyetemisták nagyon jó tapasztalatokkal térnek vissza innen. Ez az ovi a legnagyobb magyar óvoda a környéken, a Hallgatói Önkormányzattal is élő kapcsolatot ápolnak, hiszen a Futás a jövőért rendezvényen is évről-évre részt vesznek.

Elmondták, hogy milyen fontos számukra a jövő generációjának támogatása és milyen jó érzés számukra, hogy ennyi mosolygós arcot láthatnak. Megköszönték azoknak, akik felkarolták a kezdeményezést: Hortai Évanak, Tóth Jánosnak, Szarka Lászlónak, Herdics Gábornak, illetve azoknak a hallgatóknak, akik a többieket zaklatták, hogy egy uzsonna árával támogassák az ovisokat.

A hinta azóta is igazi népszerűségnek örvend a gyerekek között. Nagy igyekezettel versengnek azért, hogy felülhessenek rá és az óvodaudvar legnépszerűbb játéka lett.

Nagy Veronika