44,5 ezer euróba került a komáromi Cirill-Metód szoboravatás

2010. október 18. - 17:01 | Régió
A kormányhivatal Robert Fico miniszterelnöksége utolsó napjaiban, azaz júliusban 44 500 eurót költött a komáromi Szent Cirill és Metód-szoborcsoport felavatására.
A kormányhivatal honlapján közzé tett szerződés szerint a hivatal akkori főnöke, Igor Federič két nappal a szoborcsoport leleplezése előtt írta alá a július 4-i ünnepség megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos szerződést a Globe Production Kft.-vel. Egyébként a Globe Production Kft. volt az egyetlen ajánlattevő cég, s korábban más rendezvényeket is szervezett a kormányhivatal megbízásából.

A Matica Slovenská komáromi székházának homlokzatáról a város egyik körforgalmú csomópontjának kellős közepére, a Kossuth-térre áthelyezett szoborcsoport július 4-i felavatását élőben közvetítette a Szlovák Televízió. Az ünnepség műsorvezetője 2000, a rendező és a főoperatőr összesen 2500 eurót kapott, a díszítés készítője pedig 650 eurót. Az előadóművész Dušan Jarjabek (Smer-SD) képviselő ingyen lépett fel. A zászlódíszítés 1000, a virág- és egyéb dísz 1450 euróba került, 250 eurót fizettek a sminkesnek, ezret a ruhakölcsönzőnek.

SITA/para