Hájos szerint, ha nem tetszik "Mengele" állatdoktor munkája, vissza is kérhetjük a kóbor kutyákat

2010. november 4. - 17:11 | Régió
DUNASZERDAHELY – Hájos Zoltán polgármester közel két hét után válaszolt kérdéseinkre azzal kapcsolatban, hogy egy illegálisan tevékenykedő kassai állatdoktort bíztak meg a kóbor kutyák befogásával.

Két héttel ezelőtt kaptuk az információt, hogy állítólag a városban is fogott be kóbor kutyákat a Kassán, majd gyakorlatilag az egész országban elhíresült Milan Belák állatorvos.

Hájos Zoltán a Paraméter kérdésére nem tudta megerősíteni, hogy Milan Belákról van szó, annyit viszont elmondott, hogy egy kassai illetőségű vállalkozás kapta a megbízást. "A városi rendőrség hatáskörébe tartozik a kóbor kutyák befogása. Parancsnokuk jött azzal, hogy a környező önkormányzatokat megszólította egy kassai illetőségű vállalkozó, amely kutyákat fog be kedvezményes áron. Átszámoltuk, hogy így olcsóbban jön ki egy kutya befogása, mintha azt saját erőből oldottuk volna meg" - közölte kérdésünkre a polgármester.

Hozzátette, érdeklődtek a környező önkormányzatoknál, és szerintük nem volt kivetnivaló a vállalkozás munkájában. Nem árulta el azonban, hogy mely önkormányzatokról van szó. Elmondta még, a sajtóból utólag értesült, hogy valakik megkérdőjelezték ennek a személynek a hitelességét és munkájának szakszerűségét.  

Elmondta azt is, összesen pár száz eurójába került ez a városnak. További kérdésünkre, hogy vajon nem kellett volna megvizsgálni az illető kilétét, így válaszolt: "Most azon fogunk vitatkozni, hogy kinek milyen jogosítványa van, vagy azon, hogy a várost megszabadítottuk olyan kutyáktól, amelyek veszélyesek is lehetnek, ha nincsenek beoltva. Ez erről szólt." Hozzátette, "ha valaki felajánlkozik, hogy valamilyen szolgáltatást végrehajt, és ez mellett a környező önkormányzatok is pozitív véleménnyel vannak a munkájáról, akkor nem tudom, hol lehet a probléma".

Megkérdeztük, hogy utólag indult-e eljárás a vállalkozás ellen, de mint megtudtuk, nem.  Felvetettük, hogy arra is léteznek szabályok, hogyan kell a kóbor kutyákkal bánni a befogásuk után, erre azt a választ kaptuk: "Ki tudja, hogy azok a befogott kutyák Kassán milyen körülmények között vannak?!" Viccesen még megjegyezte: "Meg lehet azt is csinálni, hogy visszakérjük a kutyákat a városba."

-para-