Két héttel a választások előtt már a város is elismerte Medgyes Renátát

2010. november 8. - 12:14 | Régió
DUNASZERDAHELY – Három hónappal sikeres Eb-szereplése után, bő két héttel a helyhatósági választások előtt a város polgármestere is támogatta Medgyes Renáta távolugrónőt.

Hájos Zoltán polgármester hétfő délelőtt nyújtott át a fiatal sportolónőnek egy elismerő oklevelet, valamint 1000 euró összegű támogatást. Ezt követően elbeszélgettek Medgyes Renáta jövőbeni terveiről. Elmondta, jelenleg edzőtáborról edzőtáborra jár, legutóbb a Magas-Tátrában volt, majd két hét pihenő után Spanyolországi edzőtáborba készül, karácsony után pedig a Kanári-szigetekre. Ezt követően már beindul a versenyszezon, ugyanis márciusban Párizsban méretteti meg magát a fedett pályás atlétikai Eb-n, nyáron pedig a vb-n Dél-Koreában.

Medgyes Renáta a Paraméter kérdésére közölte, jelenleg már biztos a pénzügyi háttere, ami legfőképpen a júliusi Eb-szereplésének köszönhető. A sportolónő szeptembertől a Dukla Banská Bystrica csapatát erősíti, amely természetesen a felkészülését is támogatja. A barcelonai atlétikai Eb-n elért 7. helyezésének köszönhetően pedig bekerült az ún. atlétikai „Top Team”-be, ennek megfelelően is támogatáshoz jut. „Továbbra is dunaszerdahelyi maradok, csak a besztercebányai csapat mezét viselem. Sajnos itt nem kaptam olyan feltételeket, hogy maradni tudjak. Ott pedig kétéves szerződést kínáltak, a következő olimpia után pedig majd meglátjuk, hogyan tovább” – közölte.

Tavasszal írtunk róla, hogy a város nem támogatta kellő összeggel Renáta felkészülését az Eb-re. Akkoriban Dakó Sándor helyi vállalkozó alakított ki egy csoportot a Facebook közösségi portálon, a „Szerdahelyiek” csoportját, és e csoport segítségével sikerült összegyűjteni mintegy 5000 eurót a felkészülésére. „Enélkül a kezdeményezés nélkül nem tudtam volna felkészülni. Köszönöm a mostani elismerést, de remélem a város a jövőben előzetesen is megbecsüli a helyi tehetséges sportolókat, akik Dunaszerdahelyt képviselik nemzetközi, sőt akár interkontinentális szinten” – mondta a Paraméter kérdésére Medgyes Renáta.

-para-