Visszalépésre szólították fel Bastrnákot MKP-szimpatizánsok - Bastrnák visszavág

2010. november 23. - 15:05 | Régió

KOMÁROM - Bastrnák Tibort, Komárom jelenlegi polgármesterét és polgármesterjelöltjét arra kérték MKP-szimpatizánsok, hogy lépjen vissza az MKP-jelölt javára.

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott, nyolc civil személy (köztük Bastrnák Tibor saját nagybátyja, MuDr. Bastrnák Ferenc) aláírásával ellátott felhívásban az áll, hogy egy - közelebbről meg nem nevezett - felmérés és esélylatolgatás szerint Bastrnák esélyei minimálisak a szombaton esedékes önkormányzati választásokon, ezért kérik, lépjen vissza az MKP-jelölt (Stubendek László – szerk. megj.) javára.

A november 21-én keltezett felhívásban utalnak arra is, hogy az önkormányzati választások előtt Bastrnák volt az, aki azt javasolta a helyi MKP-alapszervezetnek, hogy személyében állítsanak közös jelöltet, nehogy megismétlődjön a négy évvel ezelőtti fiaskó, amikor is az MKP-ből két jelölt indult, és majdnem a magát függetlennek tartó (ámde köztudottan Smer-közeli) Anton Marek győzött. Akkor mindössze 23 szavazaton múlott Bastrnák győzelme. Bastrnák jelenleg a Híd színeiben indul polgármesterjelöltként.

Bastrnák Tibor, Komárom polgármestere a szóban forgó felhívásra reagálva a Paraméterrel közölte, alantas kampányfogásnak tartja az ún. független civilek polgármester-jelöltségéről történő lemondására vonatkozó felhívást.

„Az alantas kampányfogás jelzős szerkezet ráadásul igen enyhe kifejezés, hiszen amikor az aláírók tegnap felkerestek, maguk is elismerték, hogy egyáltalán nem láttak olyan vonatkozó felmérést, amelyre hivatkozva lemondásra szólítanak föl. Egy felelőtlen blöffről van tehát szó, és mindezt, ahogy mondták, Komárom magyar polgárainak sorsa miatt aggódva teszik. Csak egy kis tárgyilagosság kell ahhoz, hogy bárki belássa, ők és főként felbujtóik, feltehetőleg az MKP komáromi alapszervezetének kampányfelelősei, és az általuk futtatott Stubendek László játszanak a tűzzel. Nem én hazardírozok hát a komáromi magyarok rovására, hanem az ilyen alantas intrikáktól sem visszariadó ellenfelem“ – jelentette ki Bastrnák Tibor a Paraméternek, majd hozzátette:

"Azon túl, hogy kicsit keserű vagyok azért, mert látom, egyesek mire képesek, teljesen nyugodt vagyok, ugyanis az általam ismert felmérések eredményei pozitívabbak, mint amilyenek négy évvel ezelőtt voltak. Ennek tudatában közölöm, ha Stubendek László meggondolná magát, és felajánlaná lemondását az én javamra, elutasítanám. Mert a komáromi választókat sokkal többre becsülöm annál, minthogy a hátuk mögött alkudozzak a szavazataikra. Döntsön szombaton Komárom: a Smerrel kokettáló jelöltet akarja-e vagy biztosra megy…“

-para-